در فصل پاییز و زمستان یکی از چاشنی هایی که پای ثابت سفره اکثر ایرانی ها است ترشی مخلوط است. این ترشی خوشمزه و محبوب بسیار آسان تهیه می شود و با رعایت نکاتی که در این آموزش گفته شده می توانید ترشی خوشمزه ای تهیه کنید.
مواد لازم برای ترشی مخلوط:
گل کلم:2 کیلو
هویج:نیم کیلو
خیار:نیم کیلو
کرفس:نیم کیلو
بادمجان:800 کیلو
سیب زمینی ترشی:300 گرم
پیاز ریز:400 گرم
سیر:400 گرم
فلفل سبز:به مقدار لازم
سبزی ترشی شامل مرزه ، شوید ترخون، نعنا و برگ کرفس:400 گرم
ادویه ترشی شامل زردچوبه، فلفل، گلپر و نمک:به مقدار لازم
سرکه قرمز:به مقدار کافی
موسیر:300 گرم
نعنا و شوید خشک:در صورت تمایل
طرز تهیه ترشی مخلوط مجلسی :
ابتدا ته گل کلم را جدا کرده و آن را به اندازه های دلخواه خرد کنید و داخل تشت آب بریزید تا آلودگی های آن از بین برود سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش برود. هویج ها را هم پوست گرفته خرد کنید، چشم های سیب زمینی ها را گرفته و خرد نمایید. در ادامه برگ های کرفس را جدا کرده و ساقه و برگ را جدا گانه بشویید و خرد کنید. خیار را هم شسته و سپس خرد نمایید. پیاز، سیر و سبزی را هم پاک کرده و بشویید. در مرحله بعد بادمجان ها را در ابعاد دلخواه خرد کرده و اگر دوست دارید پوست آن را بگیرید.
همه سبزیجات را شسته و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش خارج سپس برای چند ساعت روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا بخوبی خشک شوند و هیچ گونه آبی نداشته باشند. همه سبزیجات شسته و خشک شده را در یک تشت بزرگ بریزید و ادویه را اضافه کنید و با دست همه مواد را خوب مخلوط کنید. مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و لابه لای آن فلفل سبز و بادمجان پخته شده اضافه کنید. در نهایت سرکه را افزوده درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. سرکه را در حدی بریزید که روی مواد را بخوبی بپوشاند.